Roeselare haalt clubloze Ten Heuvel binnen

Roeselare haalt clubloze Ten Heuvel binnen

Gepubliceerd: vrijdag 2 januari 2009 om 17:30vr 02-01-2009 om 17:30

Ten Heuvel tekent bij Roeselare een contract dat hem tot de komende zomer aan de Belgische Jupiler Pro League-club verbindt. Het is de vierde werkgever uit de carrière van de dertigjarige Amsterdammer. Eerder kwam Ten Heuvel al uit voor HFC Haarlem, FC Volendam en FC Den Bosch. Bij die laatste club moest hij afgelopen zomer vertrekken.

De aanvaller werkte bij verschillende buitenlandse clubs, waaronder het Engelse Birmingham City, stages af, hij kwam echter niet tot een akkoord met de betreffende clubs. Om zijn conditie op peil te houden trainde Ten Heuvel mee met HFC Haarlem en MVV.

"Ik heb er ondertussen ruim tien jaar in de Nederlandse eerste divisie opzitten. Nu was ik echt eens aan een nieuwe uitdaging toe. De belangstelling van KSV Roeselare kwam dan ook op het ideale ogenblik", zegt Ten Heuvel op de officiële website van Roeselare.

Niet alleen maakt Ten Heuvel zijn debuut buiten de Nederlandse landsgrenzen, ook debuteert hij op het hoogste niveau. "Met Volendam promoveerden we in 2003, maar toen verhuisde ik naar Haarlem, zodat ik eigenlijk nog nooit van echt topvoetbal geproefd heb. Met Roeselare zal dat nu dus wel kunnen. Ik ben er op gebrand om het hier te maken."

"Van het Belgische voetbal ken ik alleen de topploegen zoals Anderlecht en Club Brugge, en ondertussen heb ik ook al wel duidelijk begrepen dat KSVR zich in een penibele situatie bevindt. Ik wil er tweehonderd procent voor gaan om Roeselare te helpen redden. Het komt goed uit dat wij morgen al op trainingskamp vertrekken, want zo kan ik onmiddellijk de selectie leren kennen."

Tegelijkertijd met het vastleggen van Ten Heuvel, maakte Roeselare ook de komst van de Kroaat Ivan Perisic bekend. Hij wordt voor een half jaar gehuurd van het Franse Sochaux. Beide spelers reizen zaterdag al met de selectie mee naar het trainingskamp in Turkije.

Lees meer over:KSV Roeselare

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws