FA Cup: City vernederd, Chelsea op herhaling

03-01-2009 18:58

Al voor rust stonden The Citizens op een behoorlijke achterstand door treffers van Nathan Tyson en Robert Earnshaw. De donderspeach die City in de rust kreeg van Hughes sorteerde in het tweede bedrijf geen effect.

Een kwartier voor tijd besliste Nottingham het duel namelijk door de 3-0 te scoren. Ditmaal was Joe Garner de doelpuntenmaker voor de laagvlieger uit het Championship.

Arsenal-Plymouth 3-1
Arsenal had het ook niet makkelijk met een kleintje uit het Championship. Pas na de rust namen de Londenaren afstand via een treffer van Robin van Persie en een eigen doelpunt van David Gray. Kort daarna kwam Plymouth terug in het duel via Karl Duguid, maar kort voor tijd maakte een nieuwe treffer van Van Persie aan alle twijfels een einde.

Chelsea-Southend United 1-1
Chelsea was het gehele duel de baas in eigen huis, maar een gebrek aan scherpte voor de goal brak de thuisploeg op. Salomon Kalou zette de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong, maar Southend kwam in de laatste minuut op gelijke hoogte via Peter Clarke