Middlesbrough wapent zich voor totale leegloop

Middlesbrough wapent zich voor totale leegloop

Gepubliceerd: zaterdag 3 januari 2009 om 20:04za 03-01-2009 om 20:04

Met name voor Stewart Downing (foto) is veel belangstelling. Volgens Sky Sports bracht Tottenham zaterdag een eerste bod van zeven miljoen euro uit op de linksbuiten. Middlesbrough houdt vast aan een vraagprijs van twee keer dat bedrag.

Ook andere clubs zouden Downing volgen. De international komt uit de eigen jeugd van Middlesbrough en zou zijn zinnen hebben gezet op een nieuw avontuur. Een hereniging met oud-ploegmaat en goede vriend Jonathan Woodgate bij Tottenham heeft zijn voorkeur.

Daarnaast diende Gary O'Neill zaterdag een officieel transferverzoek in bij de club. De rechtsmidden wil terugkeren naar de Engelse zuidkust en Portsmouth heeft inmiddels een eerste bod op zijn oud-speler uitgebracht. De 25-jarige middenvelder kan Boro vijf miljoen euro opleveren.

Tot slot dreigt ook Tuncay Sanli met een vertrek uit Noord-Engeland. De Turkse aanvaller schermt met interesse van diverse Europese clubs en is naar verluidt ongelukkig in de industriestad Middlesbrough.

Manager Gareth Southgate wil het genoemde drietal ten koste van alles behouden. De trainer zag in de zomer met Luke Young, George Boateng en Mark Schwarzer al drie bepalende spelers vertrekken en vreest voor de totale ontmanteling van zijn selectie.

Middlesbrough presteert de laatste weken matig en verkeert daardoor in direct degradatiegevaar.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Stewart Downing

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws