Harlaux verlaat bank van TOP om 'lekker te voetballen'

Harlaux verlaat bank van TOP om 'lekker te voetballen'

06-01-2009 09:32

"Ik wil gewoon lekker voetballen. Het liefst als basisspeler. Want met het bankzitten heb ik het wel gehad", zegt de twintigjarige Harlaux tegenover De Gelderlander. Bij TOP Oss kwam de jongeling dit seizoen slechts tot vier optredens, en dat is niet waar hij op had gehoopt.

"F.C.Lienden had me vorig jaar al gebeld, maar toen had ik nog wel vertrouwen in een voetbaltoekomst bij TOP", vervolgt de Liendenaar zijn verhaal. "Maar in 2,5 seizoen heb ik nu elf keer in het eerste gespeeld en daar lijkt geen verbetering in te komen. Geen kwaad woord over TOP, ik heb er liefst negen jaar doorgebracht als voetballer, maar ik wil spelen. Dan moet je op een gegeven moment de knoop doorhakken. Dat gebeurde toen F.C.Lienden onlangs weer informeerde met de vraag of ik geïnteresseerd was. En nu heb ik volmondig 'ja' geantwoord."

Een loopbaan in het betaald voetbal heeft Harlaux met zijn afscheid bij TOP Oss nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. "Ik heb de hoop op een carrière in het betaalde voetbal echt nog niet opgegeven. Maar het heeft even geen prioriteit meer, dat is een heel ander uitgangspunt. Ik zie wel waar het schip strandt. Voorlopig hoef ik geen veertig minuten meer in de auto te zitten naar het voetbalveld, maar ben ik binnen twee minuten op de fiets bij het complex."