Garcia: 'Goed dat we met RKC geen eerste staan'

Garcia: 'Goed dat we met RKC geen eerste staan'

11-01-2009 09:50

De aanvaller spreekt uit eigen ervaring als hij zegt dat een grote achterstand snel kan verdwijnen. "Het gaat er nu om dat we in de tweede helft van dit seizoen goed presteren met RKC Waakwijk. Natuurlijk is de achterstand van tien punten op VVV-Venlo behoorlijk. Maar we hebben vorig jaar helaas zelf aangetoond dat een grote voorsprong lang niet altijd een titel betekent."

"Ik zal het je sterker vertellen", vervolgt Garcia zijn verhaal op het digitale huis van de Waalwijkers. "Misschien is het juist wel goed dat wij nu niet op de eerste plaats staan. De achterstand op VVV geeft ons denk ik een extra impuls om er tijdens de tweede seizoenshelft volle bak tegenaan te gaan."

Dat de Brabantse formatie nu dan ook op trainingskamp is in het Spaanse Fuengirola is goed voor de groep. "Dat is goed voor jezelf. Want door veel te trainen, verbeter je jezelf. Maar het is ook goed voor het team. Je groeit tijdens een week zoals deze toch naar elkaar toe. We zijn ons er ook heel goed van bewust dat het lang niet alle teams in de Jupiler League is gegeven om op een prachtige locatie als deze te verblijven."