Bolwerk Lyon vertoont steeds meer scheuren

11-01-2009 10:15

Al snel leek er zaterdagavond niets aan de hand voor Lyon, dat door een vroege goal van Ederson op rozen zat. Nog voor rust kwam Lorient echter langszij. Via Fabrice Abriel kwamen de bezoekers op gelijke hoogte met de koploper van de Ligue 1. In de tweede helft kwamen beide clubs niet meer tot scoren, waardoor Lyon voor de negende keer dit seizoen niet tot winst wist te komen.

Stade Rennes en Olympique Marseille profiteerden optimaal van de misstap van Lyon. Rennes was in eigen huis met 0-1 te sterk voor Grenoble. Na iets meer dan twintig minuten spelen Moussa Sow zijn ploeg op voorsprong. Later bleek zijn goal de enige van de avond. De achterstand van Rennes op Lyon is nu twee punten.

Eric Gerets is L'OL tot op vier punten genaderd. Mamadou Samassa, op aangeven van Boudewijn Zenden, en Mathieu Valbuena (foto, red.) brachten Marseille de overwinning tegen AJ Auxerre. Naast Rennes en Marseille draait ook Girondins de Bordeaux nog bovenin mee. Als die club zondag het duel met Paris Saint-Germain winnend af weet te sluiten, dan staat het nog slechts een punt achter op de regerend kampioen.