Mols: Vooraf geen zin in trainingskamp

Mols: "Vooraf geen zin in trainingskamp"

Gepubliceerd: zondag 11 januari 2009 om 12:05zo 11-01-2009 om 12:05

"Om eerlijk te zijn had ik voorafgaand aan deze reis niet heel veel zin om voor de zoveelste keer zo?n trainingskamp mee te maken", zegt Mols eerlijk. "Maar nu ik hier zit is het mij in alles honderd procent meegevallen. Afgezien van één dag was het weer heel goed, de velden waren prima, het hotel was perfect en het eten was goed, dus ik heb helemaal niets te klagen."

De aanvaller weet echter ook dat het wel goed is, zo'n trainingskamp. "Als je in Nederland traint, heb je altijd invloeden van buitenaf. De pers en de supporters bijvoorbeeld: je wordt altijd wel weer ergens mee geconfronteerd. Hier is dat veel minder, je kan in een rustige omgeving naar iets toe werken. We kunnen de puntjes op de i zetten, qua training, conditie en kracht, maar daarnaast is het ook goed om andere dingen te versterken."

"Het voordeel van een trainingskamp als dit is dat je een week lang echt met elkaar doorbrengt", vervolgt de ervaren spits zijn verhaal op de website van Feyenoord. "In Nederland gaat iedereen aan het eind van de dag weer naar zijn eigen huis. Nu ben je constant met elkaar en is het makkelijker om over bepaalde dingen te praten en naar elkaar toe te groeien. In die zin vind ik het heel prettig en goed om zo?n week mee te maken."

Mols weet echter ook dat het gaat om de prestaties. De komende duels zijn dan ook van groot belang volgens de Feyenoorder. "Hoofdzaak blijven natuurlijk de prestaties op het veld. Wat dat betreft worden de eerste twee wedstrijden die we na de winterstop tegen Heerenveen spelen heel belangrijk. Het zullen geen makkelijke wedstrijden worden, hoewel het bij Heerenveen niet zo goed loopt als vorig seizoen. Aan de andere kant zijn wij ook niet meer de ploeg van vorig seizoen, zo kan je het ook zien. Beide clubs willen nog wat maken van het seizoen, dus voor allebei worden het een cruciale wedstrijden."

De 38-jarige Amsterdammer is bezig aan zijn laatste maanden als prof, maar daar staat hij niet heel de tijd bij stil. "Als ik in het vliegtuig naar Nederland stap, is het niet zo dat ik even stil zal worden omdat het mijn laatste trainingskamp was. Ik zal vooral blij zijn dat ik weer naar mijn gezin toe kan."

"Toch sta ik natuurlijk af en toe wel stil bij mijn naderende afscheid", zo gaat hij verder. "Alles wat ik doe is voor de laatste keer. Tegen PSV was ik bijvoorbeeld voorafgaand alleen met de wedstrijd bezig, maar na de wedstrijd besefte ik wel dat het de laatste keer in dat stadion was voor mij. Niet dat ik daar sentimenteel van word, maar ik neem op zulke momenten misschien wel een extra rondje"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws