Van den Bergh ruilt van club in Amerika

Van den Bergh ruilt van club in Amerika

14-01-2009 09:11

De clubleiding van New York Red Bulls laat de linkspoot met tegenzin vertrekken. "De afgelopen twee jaar was Dave een sleutel voor ons succes", zegt technisch directeur Jeff Agoos op de website van de Amerikaanse club. "We hadden de hoop om hem in 2009 weer in het team te hebben, maar Dave had de wens om naar Dallas te vertrekken."

Van den Bergh, afgelopen seizoen goed voor zeven treffers in 25 competitieduels, krijgt de ruimte waar hij zelf om vroeg. "Het was geen makkelijke beslissing. We waren erg tevreden over hem de laatste maanden en hadden hem dan ook graag behouden. Maar het was duidelijk dat het beter was voor beide partijen om toe te geven aan het transferverzoek van Dave", aldus Agoos.

De 32-jarige Van den Bergh is met FC Dallas toe aan zijn derde Amerikaanse club. Voordat hij twee jaar geleden bij The Bulls terecht kwam speelde hij een seizoen voor Kansas City Wizards. Afgelopen seizoen bereikte de voormalig speler van onder meer Ajax en FC Utrecht de finale van de Major League Soccer (MLS, Amerikaanse competitie, red.). In die finale bleek Columbus te sterk.