Stam ziet 'lelijk eendje' Telstar veranderen in mooie zwaan

Stam ziet 'lelijk eendje' Telstar veranderen in mooie zwaan

15-01-2009 15:26

Stam (21), die in het verleden uitkwam voor AZ, en op huurbasis bij Cambuur Leeuwarden en Excelsior Rotterdam speelde, heeft zijn loopbaan in Velsen nieuw leven ingeblazen. Nadat AZ besloot niet langer door te gaan met de verdediger begon voor Stam de zoektocht naar een nieuwe club. Interesse was er voldoende, maar tot een akkoord kwam hij niet.

Daarop besloot de verdediger zich op amateurbasis bij Telstar te voegen. Van die stap heeft hij nog geen moment spijt gehad. In Velsen groeide Stam uit tot een basisspeler. Zijn goede prestaties ziet hij nu beloond worden met een contract. "Het is een lekker gevoel om weer onder de pannen te zijn", zegt Stam in gesprek met VoetbalPrimeur. "Ik ben erg blij, heb het uitstekend naar mijn zin bij Telstar. Het blijft toch prachtig om van je hobby je werk te kunnen maken."

Telstar maakt een goed seizoen door in de eerste divisie. Het hoogtepunt beleefde de ploeg al in de derde periode. Een goede reeks wedstrijden leverde de Noord-Hollanders de periodetitel op. Daardoor is Telstar nu al verzekerd van een toetje na afloop van de competitie. Toch denkt men in Velsen nog niet te veel aan de nacompetitie, eerst wil Telstar de tweede seizoenshelft met een goed gevoel afsluiten.

"We hebben met de spelers en technische staf een doelstelling afgesproken, maar die houden we intern. Met alleen de periodetitel nemen we voorlopig geen genoegen. We gaan sowieso elke vrijdag volle bak. Wie we over drie maanden treffen zien we dan wel weer", vertelt Stam.

De club uit Velsen wordt in de voetbalwereld nog weleens betiteld met de weinig vlijende aanduiding 'lelijk eendje'. Daar is Stam het niet mee eens. "We hebben een periodetitel op zak en er staat een goede selectie op het veld. Onlangs hebben we opnieuw een AZ-talent weten te binden (Gaston Salasiwa, red.) en ook rond het veld staat er heel wat te gebeuren. Denk daarbij alleen al aan het nieuwe stadion. Ik denk dat Telstar momenteel moeilijk nog een lelijk eendje genoemd kan worden."

In het kielzog van Stam tekende ook Benito Olenski een vaste verbintenis bij Telstar. De 24-jarige verdediger kwam eveneens op amateurbasis uit voor de eerstedivisionist. Hij ligt nu tot medio 2011 onder contract bij Telstar.