Milan gaat in Londen shoppen met Kaká-miljoenen

Milan gaat in Londen shoppen met Kaká-miljoenen

17-01-2009 16:59

Toptarget is Emmanuel Adebayor. De Togolese spits van Arsenal was deze zomer al in verregaande onderhandelingen met Milan, maar de clubs konden er toen niet uitkomen. Met de ruim honderd miljoen euro die de Rossoneri verwachten te ontvangen voor Kaká kan er nu wel aan de vraagprijs van Arsenal voldaan worden. De spits moet ruim dertig miljoen euro kosten.

Daarnaast wil Milan ook de oplossing voor zijn probleem op de linksback-positie bij Arsenal oplossen. Omdat Paulo Maldini en Giuseppe Favalli er niet jonger op worden, en Kakha Kaladze in het centrum nodig is moet Gael Clichy overkomen uit Londen. De Fransman kost zo'n vijftien miljoen euro.

Als Milan zijn wensen bij The Gunners heeft vervuld wordt er doorgereisd naar Stamford Bridge. Trainer Carlo Ancelotti is bijzonder gecharmeerd van Michael Essien en de 26-jarige controleur zou hem ongeveer 35 miljoen euro kosten.

Met die drie investeringen denkt Milan zijn selectie voor de komende jaren op peil te hebben. Vorig seizoen wisten de Rossoneri slechts UEFA Cup-voetbal te halen en ook dit seizoen lijkt de landstitel een brug te ver voor het verouderde ensemble van Ancelotti. De Kaká-miljoenen moeten de coach daarom uitkomst bieden.