Chelsea en United redden winst in laatste minuut

17-01-2009 19:12

Chelsea kreeg kort voor het duel het slechte nieuws dat dribbelaar Joe Cole de rest van het seizoen niet inzetbaar is. Om die reden bemanden Florent Malouda en Salomon Kalou de flanken van het Londense middenveld. Daarnaast was er voor oud-PSV'er Alex een basisplaats ingeruimd. Bij Stoke maakte aankoop James Beattie zijn debuut.

Vanaf het beginsignaal was Chelsea heer en meester. De Londenaren hadden in het eerste bedrijf verreweg het meeste balbezit, maar het duurde tot de 43ste minuut voordat Stoke-doelman Thomas Sorensen écht op de proef gesteld werd. Een van richting veranderd schot van Ashley Cole wist hij op het nippertje tot corner te verwerken.

Ook in de tweede helft was Chelsea veel beter, maar het was Stoke dat tegen alle verhoudingen in scoorde. Op aangeven van Beattie schudde Rory Delap twee verdedigers van zich af voordat hij de bal met veel gevoel over Petr Cech heenwipte. Het was het eerste doelpunt van het seizoen voor de inworpenspecialist, die wel al een handvol assists op zijn naam heeft staan.

Chelsea zette na de onverwachte achterstand op volle kracht aan en bracht aanvallers Franco Di Santo en Miroslav Stoch in het veld. Tot grote kansen kwam het offensief in eerste instantie niet, tot de 88ste minuut. De eveneens ingevallen Juliano Belletti kopte een voorzet van Kalou tegen de touwen. In de vierde minuut van de blessuretijd was het nogmaals raak voor de thuisploeg. Na een kluts voor het doel van Stoke viel de bal voor de voeten van Frank Lampard, die hard raakschoot en de drie punten voor Chelsea redde.

Bolton Wanderers-Manchester United 0-1
Manchester United mag zich de koploper van het Premiership noemen. Een late treffer van Dimitar Berbatov hielp The Mancunians aan de zege. Bij de gasten speelden Edwin van der Sar mee, terwijl bij de thuisploeg Mustapha Riga na zijn zwakke prestatie van vorige week niet eens op de bank zat.

Manchester United was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en kreeg voldoende kansen. Eenmaal aangekomen bij het Bolton-doel waren de aanvallers van Sir Alex Ferguson echter niet scherp genoeg.

In de allerlaatste minuut sloeg United echter alsnog toe. Carlos Tévez bereidde mooi voor door de verdediging van Bolton met een individuele actie in de luren te leggen en zette goed voor op Dimitar Berbatov, die de 1-0 met een zweefduik achter Jussi Jaaskelainen kopte.

Manchester City-Wigan Athletic 1-0
Manchester City wist alle beslommeringen op de transfermarkt op het veld kracht bij te zetten. Tegen hoogvlieger Wigan Athletic werd knap gewonnen, ondanks een numerieke minderheid. Bij de thuisploeg was sterspits Robinho fit genoeg om te spelen. Bij de gasten speelde Mario Melchiot als basisspeler mee.

Paulo Zabaleta scoorde kort na rust het enige doelpunt. De verdediger kopte hard in na puik voorbereidend werk van jongeling Daniel Sturridge, die twee spelers van Wigan in de luren legde. Kort na de 1-0 kwam City met tien man te staan na een domme overtreding van aanvoerder Richard Dunne. De Ier trapte Amr Zaki in zijn ribben na een verloren luchtduel en mocht direct inrukken.

Wigan was na de rode kaart de bovenliggende partij, maar wist niet te scoren. Daardoor kruipt City weg uit de degradatiezone.