Stevanovic: Ik houd van het Nederlandse voetbal

Stevanovic: "Ik houd van het Nederlandse voetbal"

Gepubliceerd: dinsdag 20 januari 2009 om 10:08di 20-01-2009 om 10:08

"Ik houd van het Nederlandse voetbal en wil me bewijzen zodat ik langer bij Vitesse blijf", zegt Stevanovic in De Gelderlander. "Het open voetbal, de manier van spelen. Als kind volgde ik het Europese voetbal, de Champions League en de UEFA Cup. Ik herinner me dat Vitesse altijd in de top vijf, zes van Nederland speelde."

De veelzijdige middenvelder speelde eerder in Spanje en Israël. "Mijn eerste jaar bij Real Sociedad ging heel goed", kijkt hij terug. "Daarna miste ik zeven maanden door een blessure aan de achillespees. Dat brak me een beetje. Ik ben bij Alavés weer begonnen. Dat ik naar Israël ben gegaan, was geen fout, maar ik kon er niet blijven. De oorlog, de competitie die niet goed is, het feit dat ze niet betaalden. Ik moest er weg."

Stevanovic was één van de spelers van Maccabi Tel Aviv die niet betaald kregen. Hij kon dan ook transfervrij naar Arnhem vertrekken, waar hij een halfjarig contract tekende. "Ik wil het team helpen betere resultaten te boeken. Vitesse staat te laag, de mensen in Arnhem verdienen beter", zegt Stevanovic. "Ik weet dat Vitesse de laatste jaren financiële problemen heeft gehad. Maar voor mij is dat geen probleem. Ik wil langer bij Vitesse blijven dan een half jaar. Ik geloof in mezelf en ik geloof dat ik in de Nederlandse competitie kan spelen."

Technisch directeur Marc van Hintum hoopt dat de nieuwste aanwinst het team een impuls kan geven. "Of hij al snel in de basis zal staan, dat is moeilijk te zeggen. Dat hangt natuurlijk ook af van dat wat trainer Theo Bos wil. Maar het is wel de bedoeling dat Stevanovic het elftal gaat helpen. We verwachten dat hij een impuls zal geven. Die geven we hem ook, want na dit half jaar hebben we een optie voor twee seizoenen. Stevanovic maakt een goede indruk, maar in de komende maanden kunnen we hem pas echt goed beoordelen", aldus de td.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws