Vertonghen: Van Basten weet wat hij wil

Vertonghen: "Van Basten weet wat hij wil"

Gepubliceerd: dinsdag 20 januari 2009 om 10:16di 20-01-2009 om 10:16

Door de zege op NEC behield Ajax de aansluiting met koploper AZ dat op bezoek bij FC Volendam een 0-2 zege boekte. Volgensde de Belgische verdediger Jan Vertonghen kan Ajax de komende weken de basis leggen voor iets moois. "Als we deze weken goed doorkomen, kan er iets moois gebeuren aan het einde van het seizoen", zegt hij op de officiële website van de Amsterdammers.

Met de uitwedstrijd tegen FC Groningen op het programma, weet ook Vertonghen dat het zondag alles behalve een eenvoudige klus wordt opnieuw drie punten aan het totaal toe te voegen. "Groningen is ook een goed team waarmee we het altijd lastig hebben. Maar het is niet zo dat we daarvan niet kunnen winnen."

Met de komst van Marco van Basten, afgelopen zomer trad hij als trainer in dienst van Ajax, is er wel het één en ander veranderd in Amsterdam, meent Vertonghen. "Het gaat allemaal wat pittiger, sneller en harder. Dat merk je wel", doelt de 21-jarige Belg op de trainingen van de oud-bondscoach. "Er wordt veel gerichter getraind. De trainer weet wat hij wil. Hij werkt ergens naar toe en iedereen voelt dat hij daarvan deel uitmaakt, ook de reserves. Iedereen wil iets bereiken met het elftal en ervoor werken."

Vertonghen wordt sindskort bijgestaan door Rob Wielaert. De centrale verdediger kwam afgelopen week over van FC Twente. De jonge Belg kan het op het veld goed vinden met zijn nieuwe medespeler. "Ik ben onder de indruk van hem. Hij neemt de hele verdediging op sleeptouw. Hij is echt een aanwinst voor ons."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Jan Vertonghen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws