Achilles'29 wil vooral genieten in Alkmaar

Achilles'29 wil vooral genieten in Alkmaar

20-01-2009 12:19

De huidige koploper van de Eredivisie liep al achttien wedstrijden op rij niet tegen een nederlaag aan. Ook na de winterstop liet AZ zien voorlopig nog niet van plan te zijn die reeks te beëindigen. Op bezoek bij FC Volendam werd een 0-2 overwinning geboekt.

Roy Grootaert, verdediger van Achilles, weet dat hem een heet avondje te wachten staat in het DSB Stadion. Hij staat woensdagavond tegenover Ari en Mounir El Hamdaoui. Slapeloze nachten heeft Grootaert niet van het doeltreffende spitsenduo. "Al zijn het natuurlijk geweldige spitsen", zegt de verdediger op de website van de KNVB.

Omdat de Alkmaarders niet voor verrassingen willen komen te staan stuurde trainer Louis van Gaal de afgelopen periode scouts naar duels van de amateurclub. "Tijdens één van onze competitiewedstrijden stond Shota Arveladze langs de lijn. En ik hoorde dat ze ook nog een tweede keer hebben gekeken. Leuk om te zien dat ze ons in Alkmaar serieus nemen."

Hoewel Grootaert met genoegen uitkijkt naar het bekerduel, heeft Achilles volgens hem niet de illusie dat het voor een stunt van formaat kan zorgen in de KNVB-beker. "Maar we gaan natuurlijk wel ons stinkende best doen. Als we de stand lang op 0-0 kunnen houden is er misschien een verrassing mogelijk. Het blijft voetbal."

De amateurs weten zich in Alkmaar in elk geval gesteund door een flinke schare fans. "Volgens mij gaan er negen bussen naar Alkmaar. Dus we gaan er met z'n allen flink van genieten. Dat blijft toch het belangrijkste."