Sollied: Het gaat vanavond niet om mooi voetbal

Sollied: "Het gaat vanavond niet om mooi voetbal"

20-01-2009 21:25

Feyenoord verloor vrijdagavond in Friesland met 3-1 van sc Heerenveen. Dinsdagavond komen de ploegen elkaar wederom tegen maar dan is de inzet één plaats in de kwartfinale van de KNVB Beker.

Ondanks de eerdere overwinning verwacht Sollied een lastige wedstrijd in de Rotterdamse Kuip."Er zullen momenten komen dat we het moeilijk hebben. We hebben er moeite mee als de tegenstander de ruimtes klein maakt en we de bal niet rond kunnen laten gaan. Op die momenten moeten we niet forceren maar simpel spelen en geduldig zijn. Het gaat vanavond niet om mooi voetbal maar om een ronde verder te komen", aldus de Noorse oefenmeester op de officiële website van de club.

De vraag is op welke wijze het Rotterdamse publiek zal reageren op de prestaties van de eigen ploeg. "We moeten niet bang zijn voor het publiek. Feyenoord heeft zich dit seizoen nog niet echt laten inspireren door het thuispubliek. Ze spelen thuis niet zo dominant dat we angst moeten hebben. Ik denk dat het misschien wel andersom werkt. De druk bij de tegenstander is vele malen groter dan bij ons, Feyenoord moet. In Heerenveen was een nederlaag acceptabel maar in eigen huis uitgeschakeld worden voor de beker dat pikt de aanhang niet."