Luque wilde veel van Van Basten leren

Luque wilde veel van Van Basten leren

Gepubliceerd: woensdag 21 januari 2009 om 10:01wo 21-01-2009 om 10:01

Een heel erg grote kans dat Luque volgend seizoen weer in het Ajax-shirt te bewonderen is, is er niet. "Sinds mijn vertrek heb ik van de club nog niets vernomen", zegt de Spanjaard in gesprek met het AD. "Dat zal over een paar maanden wel duidelijk worden. Ik wilde dit seizoen laten zien dat ik nog steeds de oude Albert Luque ben."

"Met Marco van Basten als trainer had ik daar zelfs veel vertrouwen in", vervolgt Luque zijn verhaal. "Aanvankelijk leek hij ook wel plannen met mij te hebben, maar toen de voorbereiding drie weken verder was, kreeg ik te horen dat ik weg mocht. Jammer? Natuurlijk. Toen ik een klein jongetje in Barcelona was, was Van Basten de beste speler van de wereld. Ik wilde van hem leren, maar het zat er niet in. Nee, als trainer heb ik geen oordeel over hem. Daar heb ik hem tekort voor meegemaakt."

Momenteel speelt Luque weer in zijn geboorteland. Daar gaat het weer goed met de voormalig sterspeler van onder meer Deportivo La Coruña. "Ik voel me hier fantastisch. Mijn periode bij Newcastle United was sportief een drama en ook bij Ajax is het niet gelopen zoals ik wilde. Ik kon naar Monaco en Panathinaikos, maar Malaga en Spanje zijn nu het beste medicijn voor mij. Ik ben Ajax en mijn zaakwaarnemer Lagendijk zeer dankbaar dat ze hebben meegewerkt aan verhuur. Ze losten het probleem in augustus als een ?gentleman? op."

Bij zijn nieuwe club speelde de dertigjarige Luque tot nu toe vijftien competitieduels, waarin hij twee keer wist te scoren. "In Malaga speel ik meer als diepe spits. We doen het verrassend goed. Het doel hier is een ticket voor het toernooi om de UEFA Cup, dat zou geweldig zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws