Thuiszittende Postma: Wrang, heel wrang

Thuiszittende Postma: "Wrang, heel wrang"

21-01-2009 10:49

"Wrang, héél erg wrang", zegt Postma tegenover het AD als hij terugkijkt naar de periode waarin hij bijna rond was met Queens Park Rangers, dat uitkomt op het tweede niveau van Engeland. "Het kan raar lopen in dat gekke voetbalwereldje. Voor hetzelfde geld had ik nu dus in Londen gezeten."

Zijn contract bij De Graafschap liep op de laatste dag van 2008 af, een verlenging was niet aan de orde. "De bedoeling was helder: De tweede keeper (Cinalli, red.) was geblesseerd en zou half november pas weer terug zijn. Of ik de oefencampagne wilde meetrainen voor de selectie. Het mes sneed aan twee kanten, want ik kon zo mijn conditie op peil houden. En als ik in het eerste zou komen, zouden we nadenken over eventuele verlenging."

Tot een optreden in het eerste elftal van De Superboeren kwam het echter niet. "De trainer had aan Erik Heijblok beloofd dat hij aan het seizoen zou beginnen. Tsja, en als ze dan eerst van Vitesse winnen en vervolgens ook nog eens van ADO Den Haag, dan bouw je als keeper meteen veel krediet op. En dan weet ik wel hoe laat het is."

Postma heeft inmiddels aanbiedingen uit Israël en Amerika afgezegd. Er is interesse uit Engeland, maar in Nederland is er enkel belangstelling uit de Jupiler League. "De markt voor keepers is niet heel groot, maar ik ben fit, ambitieus en hoop nog een paar jaar op niveau te presteren. Met mijn ervaring heb ik nog wel het een en ander te bieden."