Du Chatinier wil gebruik maken van bekerduel

Du Chatinier wil gebruik maken van bekerduel

23-01-2009 20:02

Tim Cornelisse keert terug bij de selectie. De inzetbaarheid van aanvoerder Gregoor van Dijk is nog twijfelachtig. "Zaterdag beslissen we of hij fit genoeg is om te kunnen spelen", zegt Du Chatinier, die Alje Schut terug ziet komen van een schorsing. Mihai Nesu en Simon Cziommer zijn door hun gele kaart tegen NAC echter weer verplicht afwezig. "Ongelukkige gele kaarten. We gaan zien hoe we dat opvangen zondag"

"We hebben nog een slechte ervaring aan die uitwedstrijd", vervolgt Du Chatinier op de officiële website van de Domstedelingen. "We zullen snel en scherp moeten spelen, want zij hebben zondag gespeeld en hebben ook de bekerwedstrijd van woensdag nog in de benen. Sparta heeft een jonge, frisse ploeg. Zeker geen tegenstander die we moeten onderschatten. Ik verwacht dat ze ver zullen terugzakken op de eigen helft en proberen toe te slaan in de counter."

In de komende tijd speelt Utrecht tegen FC Twente, De Graafschap, ADO Den Haag, Willem II en NEC. Maar Du Chatinier gaat niet uit van het speelschema. "Het is hoe wij er zelf mee omgaan. Tegen Ajax, PSV of AZ hoef je niemand te motiveren, maar tegen de lager geklasseerde ploegen moet je zorgen dat je meer strijd brengt. Breng je dat niet, dan heb je een probleem. We moeten leren van zo?n wedstrijd als tegen Volendam. Pas als je die wedstrijden wint, kun je hoger komen op de ranglijst. Daarin moeten we stabieler worden."