Vennegoor wil geschiedenis schrijven

Vennegoor wil geschiedenis schrijven

27-01-2009 13:44

"Ik heb nog nooit de halve finale van de League Cup gespeeld sinds ik bij Celtic ben", zegt de Nederlandse international tegenover Celtic View. "Ik kijk er echt naar uit. Ik heb geweldige herinneringen aan Hampden Park, vanwege de halve finale en de finale van de Schotse Cup."

Vorig seizoen speelde Vennegoor geen finale, dat wil hij niet nog eens meemaken. "Afgelopen jaar stonden we in geen enkele eindstrijd en dan mis je iets. Als je dan kijkt hoe het allemaal eindigde, met ons als winnaar van de competitie, dan kun je er wel mee leven. Toch was het allemaal raar."

Vennegoor of Hesselink is erg gedreven om ook de League Cup op zijn palmares bij te schrijven. "Ik wil de League Cup echt graag winnen. Het is de enige prijs in Schotland die ik nog niet heb weten te winnen, en ik wil alles winnen wat er hier te winnen is. De komende duels moeten we in ieder geval onze concentratie houden."

De voormalig PSV'er geeft aan dat het nooit went om prijzen te pakken. "Als je prijzen pakt, wil je het jaar daarna nog meer prijzen pakken. Het klinkt raar, maar het is wel waar. Zoals ik al eerder zei; ik heb de League Cup nog nooit gewonnen. We willen de beker terug naar Celtic Park halen. Hopelijk is het dan de eerste van een paar prijzen die we halen dit seizoen."

"Ik ben niet overmoedig, maar dat is iets waar we bij Celtic naar moeten streven; mensen gelukkig maken een klein stukje geschiedenis schrijven. Met de selectie die we hebben moet dat mogelijk zijn", zo sluit Vennegoor af.