Liverpool verspeelt opnieuw punten

29-01-2009 00:50

Benitez begon verrassend genoeg met Dirk Kuyt en Robbie Keane op de bank, waardoor centrumspits Fernando Torres werd ondersteund door Yossi Benayoun en Ryan Babel. Nadat Benayoun vlak voor rust voor de 0-1 had gezorgd, besloot de Spaanse coach Torres naar de kant te halen voor Alberto Riera, waardoor Liverpool zonder spits kwam te spelen.

The Reds waren in het vervolg van het duel aanvallend dan ook onmachtig, waardoor de gelijkmaker van Wigan in de 83ste minuut niet meer dan terecht was. Nieuwkomer Ahmed 'Mido' Hossam scoorde vanaf elf meter na een domme overtreding van Lucas Leiva. Vervolgens bracht Benitez met Robbie Keane alsnog een spits in het veld, maar haalde hij verrassend genoeg uitblinker Steven Gerrard naar de kant. Het mocht niet meer baten, waardoor Liverpool opnieuw punten verspeelde.

Chelsea - Middlesbrough 2-0
Salomon Kalou was de gevierde man aan de zijde van Chelsea. De oud-Feyenoorder nam beide doelpunten voor zijn rekening en speelde bovendien een puike wedstrijd. Zijn eerste maakte hij na 58 minuten, door na matig verdediger na een corner van ruim tien meter binnen te schieten. Negen minuten voor tijd kopte Kalou de 2-0 tegen de netten nadat Middlesbrough-doelman Turnbull volledig mistastte na een hoekschop van Chelsea.

Everton - Arsenal 1-1
Everton leek op het eigen Goodison Park lange tijd op weg naar een stunt, ware het niet dat Robin van Persie diep in blessuretijd roet in het eten gooide. De Nederlander schoot fantastisch binnen na een lange bal van Abou Diaby. Na een uur spelen had Everton nog verrassend de leiding genomen via Tim Cahill, die een voorzet van Leighton Baines tegen de netten werkte.

Manchester City - Newcastle United 2-1
Met Nigel de Jong en Craig Bellamy in de basis won City in eigen huis knap van Newcastle United. In de zeventiende minuut tekende Shaun Wright-Phillips voor de openingstreffer nadat hij fraai werd vrijgespeeld door Robinho. Dertien minuten voor tijd vrolijke Bellamy zijn uitstekende debuutwedstrijd op door de 2-0 aan te tekenen na een goede combinatie tussen Pablo Zabaleta en Wright-Phillips. Andy Carroll zorgde in de 81ste minuut nog wel voor de aansluitingstreffer door binnen te werken uit een voorzet van Edgar, die op zijn beurt weer had geprofiteerd van slecht verdedigen van Wayne Bridge.