Sulejmani 'extra gemotiveerd' tegen sc Heerenveen

Sulejmani 'extra gemotiveerd' tegen sc Heerenveen

29-01-2009 09:23

"Ik ben extra gemotiveerd voor die wedstrijd, omdat het mijn oude club is", zo zegt de aanvaller, die daar snel aan toevoegt dat hij altijd gemotiveerd is. "Ik wil graag winnen met Ajax. Vorig seizoen maakte ik de 0-1 in de Arena, maar dat was niet genoeg want Ajax won uiteindelijk met 4-1. Het is gewoon zeer moeilijk spelen tegen Ajax."

Volgens Sulejmani moet vooral zijn goede vriend Danijel Pranjic scherp bewaakt worden tijdens het duel met de Friezen. "Verder heb je natuurlijk die nieuwe aankoop Elm. Aan de andere kant: wij zijn Ajax." Naast Pranjic is ook Goran Popov een vriend van de Serviër. "Ik ken hem via Danijel. Als ik vrij heb, ga ik altijd naar hen toe. Maar tijdens de wedstrijd denk ik daar niet aan."

Afgelopen zomer maakte Mickey opnieuw een grote stap. Eerst van zijn eigen land naar Friesland. Toen naar de grote stad Amsterdam. "Ik ben heel gelukkig hier en speel voor de grootste club van Nederland. Amsterdam is ook veel groter dan Heerenveen. Maar ik ben een sportman en ga niet zo vaak de stad in. Mensen willen ook altijd met me praten, maar dat vind ik geen probleem."

Naast presteren met Ajax hoopt de kleine Sulejmani dit jaar ook succes te boeken met het nationale elftal. "We staan eerste in de kwalificatiegroep. We hebben een goede coach en een goede sfeer in het elftal, wat heel belangrijk is. Het zou goed zijn voor Servië en de voetbalbond als we ons plaatsen voor het WK. Spelen op een WK is een droom van me. Dat is zo speciaal", aldus de Ajacied op het digitale thuis van zijn club.