Vitesse zeer content met uitstekende Nilsson

Vitesse zeer content met uitstekende Nilsson

30-01-2009 16:14

"Nilsson is een uitstekende speler, die voor 3,3 miljoen van Heerenveen naar St-Etienne is gegaan", zegt technisch directeur Marc van Hintum in gesprek met Omroep Gelderland. "Hij komt graag hier naartoe, want hij heeft een heel goed gevoel bij Nederland. Hij wil in de picture blijven bij het Zweeds elftal. Het is een jongen met een goede mentaliteit en ideaal voor een 4-4-2 systeem."

De komst van Nilsson betekent Nicklas Tarvajärvi eventueel mag vetrekken uit Arnhem. Of de van Heerenveen gehuurde spits ook daadwerkelijk Vitesse verlaat is nog even de vraag. Van Hintum: "Heerenveen bepaalt."

Ook trainer Theo Bos is in zijn nopjes met het aantrekken van Nilsson. De oefenmeester zag diverse pogingen om aanvallende versterking naar Arnhem te halen stranden, maar had beet bij Nilsson. "Scoren was toch een probleem. We hebben alles geprobeerd, bijvoorbeeld om Lazovic te huren van PSV. Dat was onbespreekbaar. Daarom ben ik heel blij met Nilsson. Hij kan veel toevoegen aan ons spel met scorend vermogen en veel snelheid."