De Groot kijkt uit naar Champions League

De Groot kijkt uit naar Champions League

31-01-2009 10:54

Met zijn nieuwe club speelt De Groot straks onder meer in Japan en China. "Dat is één van de dingen die me trekt. Het is sowieso al een avontuur, want normaal kom je alleen met een rugzak in Australië. Maar nu ga ik ook nog Champions League spelen en dus veel van de wereld zien."

Tijdens de huidige transferperiode hadden ook RKC Waalwijk en FC Emmen interesse in de diensten van de aanvaller. "Maar dat voelde niet goed. En met alle respect, voetballen in Australië kun je niet vergelijken met de eerste divisie. Ik heb lang gewacht en gelukkig was dit heel interessant", aldus De Groot tegenover De Gelderlander.

"Een week geleden hoorde ik er voor het eerst van en donderdag werd het echt concreet", vervolgt De Groot zijn verhaal. Met gemengde gevoelens verlaat hij De Graafschap nu. "In totaal heb ik er twee en een half jaar gespeeld. Vorig seizoen scoorde ik voor de winterstop nog acht keer, maar daarna raakte ik geblesseerd. En dit seizoen maakte de trainer andere keuzes. Dat is zijn goed recht, maar voor mij was het niet prettig. Ik gun De Graafschap het beste en hoop dat ze zonder play-offs in de eredivisie blijven."

De Groot is nu druk bezig met het ontruimen van zijn appartement in Terborg. "Dat moet snel, want maandag of dinsdag vertrek ik", aldus de spits, die naar de hekkensluiter van de Australische Hyundai A-League trekt. "Maar omdat ze kampioen zijn geworden, spelen ze wel Champions League."