Nevland op stoom, misstap Arsenal en Villa

Nevland op stoom, misstap Arsenal en Villa

31-01-2009 19:11

Van Persie zat tegen West Ham tot de 69ste minuut op de bank en mocht toen pas invallen. De Nederlandse aanvaller wist het verschil echter niet te maken.

Arsenal was het gehele duel de bovenliggende partij maar was voor het doel allesbehalve scherp. Emmanuel Adebayor hielp ruim 25 minuten voor tijd de grootste kans om zeep door een voorzet  van Bakary Sagna naast het doel van Robert Green te tikken.

Door de puntendeling zet West Ham zijn goede reeks. The Hammers hebben nu al acht duels op rij niet meer verloren en blijven actief in de subtop. Arsenal moet zich op zijn beurt ernstig zorgen maken. De vierde plaats die rechtgeeft op de Champions League dreigt buiten bereik te raken, terwijl Everton steeds dichterbij komt.

Aston Villa-Wigan Athletic 0-0
The Villans en The Latics gelden als seizoensverrassingen van het Premiership, maar kwamen allebei niet tot scoren. Bij Wigan stond Daniël de Ridder in de basis, maakte Mido na zijn midweekse optreden wederom zijn opwachting en debuteerde Hugo Rodallega als invaller. Bij Villa maakte Emile Heskey wederom minuten.

Villa maakte in het duel de meeste aanspraak op de winst, maar Wigan wist met kunst en vliegwerk zijn doel schoon te houden. Zo haalde Paul Scharner tot twee keer toe een bal van de lijn was ook Heskey dichtbij een allesbeslissende treffer.

Fulham-Portsmouth 3-1 
Het duel tussen Fulham en Portsmouth was de wedstrijd van Erik Nevland. De Noor kwam in de tweede helft als invaller in het veld en toonde zich met twee treffers een ware supersub.

Fulham was na een kwartier op voorsprong gekomen via Andrew Johnson die David James één op één klopte. 1-0 was eveneens de stand toen Nevland een halfuur voor tijd in het veld kwam. De Noor gooide het duel snel in het slot met een subtiele lob. Tien minuten na zijn eerste goal was de oud-speler van Groningen het scherpst bij een kluts voor het Portsmouth-doel: 3-0.

David Nugent deed kort daarna nog iets terug door een voorzet van Jermaine Pennant binnen te koppen. Door de zege neemt Fulham afstand van de onderste plaatsen. Pompey zakt echter dieper weg in het moeras van degradatiezorgen.

Overige uitslagen

Hull City-West Bromwich Albion 2-2
Bolton Wanderers-Tottenham 3-2
Middlesbrough-Blackburn Rovers 0-0