Jans: Het deed af en toe pijn aan de ogen

Jans: "Het deed af en toe pijn aan de ogen"

01-02-2009 10:27

Na afloop van de wedstrijd werd er gesproken over een geniepige overwinning. "Dat klopt ook wel", zegt Jans voor de camera van de NOS. "Ik had niet het gevoel dat ADO zou gaan scoren, maar ook niet het gevoel dat FC Groningen ging scoren. Toen kreeg Knopper de beste kans voor ADO, maar die pakte Luciano goed, waarna wij in de tegenaanval heel efficiënt zijn met eigenlijk onze eerste kans en dan win je hem."

Dat het een slecht duel was gaf de zege voor Jans alleen maar meer glans. "Dit zijn echt hele mooie overwinningen. Af en toe deed het gewoon pijn aan de ogen en dan kom je hier met drie punten heel goed weg, want eigenlijk was het een 0-0 wedstrijd. Het was eigenlijk een kopie van FC Volendam-ADO Den Haag, alleen nu waren wij de gelukkigste."

Over Nicklas Pedersen, die voor het eerst in de basisopstelling stond, was Jans redelijk tevreden. "Hij heeft zich nog niet kunnen onderscheiden, maar de verwachtingen waren ook nog niet zo hoog. Hij heeft nu nog niet de absolute kracht om beslissend te zijn, maar hij kan gewoon goed voetballen in de kleine ruimte."