Heerkes hamert op ijzersterk verdedigen

Heerkes hamert op ijzersterk verdedigen

Gepubliceerd: maandag 2 februari 2009 om 17:32ma 02-02-2009 om 17:32

Heracles, dat afgelopen vrijdag met 3-1 onderuit ging tegen Roda JC, treft in Amsterdam een geplaagd Ajax. De Amsterdammers verloren de laatste twee duels op rij. Daardoor is de achterstand op koploper AZ opgelopen tot negen punten. Beslist geen voordeel zo oordeelt Heerkes op het digitale thuis van de Heraclieden.

"De ploeg is een echte kampioenskandidaat, vooral omdat ze nog tegen AZ spelen en er nog een serie van veertien wedstrijden te gaan is. Ze hebben deze achterstand in drie wedstrijden opgelopen, dat kan ook zomaar weer anders zijn. Ajax heeft superveel kwaliteit in de voorhoede, allemaal slimme sluwe topspelers die makkelijk scoren. Daarnaast beschikken ze met Maarten Stekelenburg over een prima keeper, mede daardoor krijgen ze weinig goals tegen."

De oefenmeester heeft een plan uitgedokterd om het de Amsterdammers zo lastig mogelijk te maken. "Voor ons wordt het zaak op dezelfde wijze te voetballen als tegen Roda JC, al zullen de ruimtes nog kleiner zijn en het tempo sneller. Het gaat erom hoe rustig we blijven als we in balbezit zijn, verdedigend moet het superoptimaal zijn. We zullen ons met hand en tand verdedigen, dan weet je nooit wat er mogelijk is."

Voor het duel met Ajax kan Heerkes nog altijd niet beschikken over Karim Bridji en Sebastiaan Steur. Beiden zijn geblesseerd. Ook de met een kniekwetsuur kampende Jan Wuytens is nog niet van de partij. Wel ziet Heerkes de fitte Mark Looms terugkeren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws