'Spelers Roda JC en Fortuna transfervrij bij fusie'

'Spelers Roda JC en Fortuna transfervrij bij fusie'

Gepubliceerd: woensdag 4 februari 2009 om 09:18wo 04-02-2009 om 09:18

De Weger en zijn werknemer Thijs Kroese beweren in De Telegraaf dat de wet die regeling voorschrijft. Volgens het tweetal ontstaat er bij het vormen van een nieuwe club de zogeheten wet 'overgang van onderneming'.

"Concreet betekent dit dat voetballers van - laten we voor het gemak zeggen - 'FC Limburg' niet langer gebonden zijn aan hun spelerscontracten en in principe een transfervrije status hebben", aldus De Weger en Kroese. "De arbeidsovereenkomst van de speler gaat niet over op de nieuwe werkgever. Het contract loopt automatisch af. Toegespitst op deze fusie: de spelers zijn transfervrij.

"Als de club daarmee niet akkoord gaat, dient de speler volgens de wet aan te tonen dat hij nadeel ondervindt van de fusie", vervolgen De Weger en Kroese. "Lukt het de speler dit aan te tonen, dan kan hij ontbinding van de arbeidsovereenkomst aanvragen en dus een transfervrije status krijgen." Het tweetal beweert zelfs dat de spelers in dat geval een schadevergoeding van de club kunnen eisen.

Deze wet zou betekenen dat spelers als Marcel Meeuwis, Davy de Fauw en Anouar Hadouir komende zomer gratis bij Roda JC vertrekken. Voor Fortuna Sittard maakt het vrij weinig uit, alleen Angelo Simone heeft een doorlopende verbintenis.

Danny Hesp, voorzitter van de Vereniging Van Contract Spelers (VVCS), reageert verbaasd in het dagblad. "Dit gaan we zeker uitzoeken", aldus de preses van de organisatie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws