Cocu: Een gevoel dat iedereen mijn komst prettig vindt

Cocu: "Een gevoel dat iedereen mijn komst prettig vindt"

Gepubliceerd: woensdag 4 februari 2009 om 09:25wo 04-02-2009 om 09:25

"Dit is een mooie stap. Ik kan de club helpen en tevens leer ik hier weer van", zegt Cocu in gesprek met het AD. "Werken bij de jeugd heb ik opgegeven. Het was voor mij of dit of dat. Nee, een speciale rol heb ik niet gekregen. Ik ben assistent van Dwight en samen met Jan ondersteun ik de hoofdtrainer. Met elkaar gaan we er alles aan doen om er een mooi seizoen van te maken."

Volgend seizoen als hoofdtrainer aan de slag gaan is uitgesloten. "Ik ga me niet vastpinnen op de toekomst. Het is in ieder geval uitgesloten dat ik volgend seizoen, indien ik slaag voor de cursus, de hoofdtrainer van PSV wordt. Voor mezelf heb ik een andere weg uitgestippeld en het is te vroeg om hier in Eindhoven te beginnen. Eerst moet ik nog veel leren. Komend jaar wil ik me richten op de voorbereiding op het WK, mits we ons daarvoor plaatsen."

Momenteel loopt het lekker. Zijn eerste training als assistent-trainer bij PSV beviel goed. Dat hij veel jongens nog kent uit de tijd van zijn actieve loopbaan helpt daar ook aan mee. "Zij weten hoe ik in elkaar zit en ik ken hen. Ik heb het gevoel dat iedereen het prettig vindt dat ik erbij ben gekomen."

De voormalig international is zeker over het feit dat hij geen hoofdtrainer wordt volgend jaar. Dat hij plezier heeft in het trainen van een groep is echter ook zeker. "Voordat ik aan de cursus begon, vroeg ik me af of ik in het vak wel plezier zou vinden. Dat heb ik. Anders had ik ook niet de stap gemaakt naar het eerste elftal."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws