Fer: Geloof me, wij degraderen niet

Fer: "Geloof me, wij degraderen niet"

04-02-2009 10:32

Eind vorig jaar werd Fer verkozen tot Rotterdams sportman van het jaar. "Voor mij persoonlijk was het een mooie bekroning op 2008, maar uiteindelijk draait het natuurlijk om Feyenoord. Het is nu 2009 en we moeten er met zijn allen voor zorgen dat we er weer bovenop komen", zegt Fer in gesprek met het gratis dagblad Spits.

Dit seizoen speelde de negentienjarige Fer al negentien competitieduels, toch is hij sinds het vertrek van trainer Gertjan Verbeek zijn basisplaats kwijt aan Luigi Bruins. "Nummer tien is ook niet echt mijn positie. Ik was een plek aan de zijkanten of als verdedigende middenvelder gewend, maar het was wel prachtig om er te spelen. Luigi is een échte nummer tien, die tussen de linies kan spelen. Nu ook Jon Dahl Tomasson weer terug en Gini (Wijnaldum, red.) kan er ook uit de voeten."

"Tegen Willem II kreeg ik voor het eerst te horen dat ik niet zou spelen, dat was wel even een klap voor me", kijkt Fer terug. "Gelukkig kreeg ik veel steun van mijn medespelers als Gini, Kevin Hofland en Roy Makaay. Thuis in Zoetermeer stonden mijn ouders voor me klaar en zeiden dat ik gewoon op dezelfde manier door moest gaan. Erg prettig om te merken dat mensen mij steunen."

Hoewel Fer als jongeling een prima seizoen doormaakt, kan hij er maar weinig van genieten lijkt het. "Ik geniet altijd met volle teugen, behalve als we weer tegen een nederlaag aanlopen. Dan zit ik opgefokt en boos in de kleedkamer en heb ik twee dagen lang een klotegevoel. Maar het belangrijkste wat ik dit seizoen heb geleerd, is dat ik niet te lang stil moet blijven staan bij de vorige wedstrijd."

Momenteel staat Feyenoord op de dertiende plaats, met slechts vier punten voorsprong op De Graafschap, dat voorlaatste staat. Toch denkt Fer niet aan degradatie. "Wij degraderen niet, daar zijn we te goed voor. Cijfers liegen niet? Geloof me, het gaat niet gebeuren."