Laagterecord komt volgens Wotte door het weer

Laagterecord komt volgens Wotte door het weer

05-02-2009 10:14

"Zaterdag waren er nog zeventienduizend supporters en die gingen tevreden naar huis. Ik denk daarom dat de lage opkomst van vandaag aan het weer heeft gelegen", zo zei Wotte over de lage opkomst tegenover VI.

Over het weer had Wotte gelijk, want het veld werd diverse keren gekeurd door hevige sneeuwval. De prestaties zijn echter ook een oorzaak van het wegblijven van de fans. In 2005 degradeerde Southampton vanuit de Premier League, nu dreigt een terugval naar de First Division, het derde niveau van Engeland.

"Ik vond het wel een beetje stil in het stadion", ging Wotte nog even in op de afwezigheid van de fans. "Zeker ook omdat we in de tweede helft vol voor de winst gingen. De fans gingen pas tegen het einde van de wedstrijd achter de ploeg staan. Ik neem ze dat niet kwalijk. Wij moeten hun steun eerst weer verdienen."

De oefenmeester, die het kort geleden overnam van landgenoot Jan Poortvliet, heeft nog vijftien duels om afstand te nemen van de degradatiezone. In principe is dat mogelijk, want nummer zeventien Nottingham Forest staat slechts vijf punten voor op Southampton, dat op plaats 23 staat.