Lodeweges: Nog wel een weg te gaan

Lodeweges: "Nog wel een weg te gaan"

05-02-2009 23:54

Er lijkt sinds het vertrek van Huub Stevens met name veel meer vertrouwen te zitten in de ploeg. "De spelers durven weer fouten te maken. Nee. Ze móeten fouten maken", zo zei Lodeweges na afloop, hij doelde daarmee vooral op vleugelspitsen Nordin Amrabat en Balász Dzsudzsák. "Ze moeten spelen met hun hart, de actie aan durven gaan. Ga ervoor! Het maakt niet uit als het mislukt."

Lodeweges is goed begonnen bij PSV, na de eerdere 0-3 overwinning bij De Graafschap. Toch wil hij nog niet spreken over een ommekeer. "Ik ben er heel blij mee. Maar een ommekeer? Het verschil tussen geen bal raken of iedere bal willen hebben is maar klein. Dat is nu wel gebleken."

Komend weekend moet PSV op bezoek bij FC Volendam, waarna daarna AZ op bezoek komt in het Philips Stadion. "Het is een uitdaging om iedere wedstrijd, nee, iedere training, te laten zien dat we dit aan kunnen. Bewijzen dat deze goede resultaten geen toeval zijn, maar bewust tot stand worden gebracht. Er is nog wel een weg te gaan", weet de interim-trainer.

De in Canada geboren Lodeweges weigert in te gaan op eventuele doelstelling van PSV voor de rest van het seizoen. "Ik wil niet te veel verplichtingen voor de spelers. Laten we proberen op deze manier verder te gaan, dan zien we wel waar we uitkomen. Ver vooruit kijken heeft nu nog geen zin."