Vitesse wil profiteren van 'minder' Ajax

Vitesse wil profiteren van 'minder' Ajax

06-02-2009 16:08

Bos kon voor het eerst over een fitte groep beschikken. Op het trainingsveld verschenen liefst 25 spelers. Voor het duel met Ajax heeft de coach dus een luxeprobleem. "Moeten kiezen uit vijfentwintig fitte spelers is af en toe moeilijk maar vooral fijn", aldus Bos in gesprek met Omroep Gelderland. "Vooral qua resultaten zijn we de laatste weken goed bezig. Er is
ruimte voor verbetering, voetballend vooral. Maar we maken grote stappen."

Zondag komt Ajax op bezoek in het Gelredome. Bos hoopt op een overwinning op de Amsterdammers, die de laatste duels niet wisten te winnen. "Met hun gaat het wat minder op dit moment. Met ons wat beter. Ik hoop dat hun mindere periode nog even duurt. Ik wil graag winnen, dat mag mooi of lelijk."

Santi Kolk trainde vrijdagmorgen weer mee met de selectie van Vitesse. De aanvaller ontbrak de afgelopen drie duels van de Gelderlanders wegens een blessure aan de enkel. Helemaal pijnvrij is de enkel van Kolk nog niet, maar de Hagenaar was blij weer mee te kunnen trainen.

"Het voelde goed om weer met de groep op het veld te staan en ook daadwerkelijk mee te kunnen trainen", aldus de 27-jarige Kolk op de website van Vitesse. "Ik voel mijn enkel nog wel een beetje nu, maar dat is ook logisch. Verder ging het goed en daar ben ik blij om."