Heracles waakt voor sterke Schöne

Heracles waakt voor sterke Schöne

06-02-2009 16:23

Aan Heracles-zijde zijn Marnix Smit (enkel), Karim Bridji (knie) en Sebastiaan Steur (lies) niet van de partij. Bij dit drietal voegde zich ook Mark-Jan Fledderus. Hoewel zijn blessure niet ernstig is, wil Heerkes de middenvelder niet overbelasten.

"Mark-Jan had nog lichte liesklachten. We laten hem zaterdag nog niet meedoen om lange uitschakeling te voorkomen", zegt Heerkes op de officiële site van Heracles. Door de afwezigheid van eerder genoemde spelers neemt de trainer de van FC Twente gehuurde Bartek Pacuszka voor het eerst op in zijn wedstrijdselectie.

Heerkes weet op voorhand exact waar de sterke punten van de tegenstander uit Nijmegen liggen. "NEC is een zeer stugge goede ploeg. Een grote kwaliteit is hun supersnelle omschakeling richting aanval gecombineerd met een gesloten defensie. Lasse Schöne is een mooie voetballer en Youssef El-Akchaoui is een goede opkomende verdediger. De aankopen Goossens en Rommedahl zorgen voor snelheid."

Voor de Almeloërs is het zaak de goede lijn, die ingezet werd tegen Ajax, verder door te trekken, vindt Heerkes. "We zullen fel en agressief proberen te starten om het voortouw in de wedstrijd te nemen. Ik verwacht een vrij open wedstrijd, het kwaliteitsverschil is niet zo groot als de ranglijst doet vermoeden. Ik verwacht dan ook een spannende wedstrijd."