Debutant Biemans: Heel leerrijk

Debutant Biemans: "Heel leerrijk"

Gepubliceerd: zondag 8 februari 2009 om 13:33zo 08-02-2009 om 13:33

"Ik vind dat we goed gespeeld hebben, maar toch een paar foutjes hebben gemaakt. En die worden door spelers zoals zij die hebben met zoveel kwaliteiten gelijk afgestraft. Dat is jammer", analyseerde de mandekker de 3-1 nederlaag in Alkmaar beknopt tegenover het clubkanaal van Willem II.

Voorheen speelde Biemans zijn wedstrijden nog in het tweede elftal van de Tricolores. De jeugdigde Belg (20) ziet duidelijke verschillen. "Het gaat allemaal een stukkie sneller, spelers met naam en faam, met meer ervaring. Ja, het is heel leerrijk voor mij."

Eenmaal in de basis hoopt het jeugdproduct op meer. "Ik hoop uiteraard dat ik eventueel nog meer kan spelen. Ik heb m'n uiterste best gedaan. Ik ga gewoon verder werken, keihard werken. En het hem (trainer Andries Jonker, red.) zo moeilijk mogelijk maken."

Ook Jonker (foto) was tevreden over Biemans. "Een jongen uit de eigen jeugd, die dit seizoen op de deur klopt en er steeds dichterbij komt. Ik vond dat ik hem nu z'n kans moest geven. Je kan zeggen: 'kan niet tegen AZ', maar ik vind: 'kan juist wel tegen AZ'. Hij had niks te verliezen. Hij moest twee dingen doen, genieten en z'n best doen. Ik vond dat-ie een uitstekend niveau heeft gehaald en er stond alsof hij er al heel lang stond. Prima."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws