Vertrek nu wel optie voor Stekelenburg

Vertrek nu wel optie voor Stekelenburg

09-02-2009 20:33

Stekelenburg werd vorig jaar onder andere gelinkt aan Tottenham Hotspur. Destijds zag hij een vertrek bij Ajax niet zitten, maar hij ziet een buitenlandse transfer nu meer zitten. "Op zich sta ik er nu meer voor open", zegt de international van Oranje in Sportweek.

De doelman zag zijn leeftijdsgenoten Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en John Heitinga hem voor gaan. "Die uittocht heeft best wat met me gedaan. Met Johnny ben ik opgegroeid, Klaas-Jan (Huntelaar) ken ik ook al heel lang. Dat hij wegging, vond ik erg jammer. Hij was belangrijk voor het elftal en wij hebben een heel goede band."

"Als je die verhalen hoort, krijg je zelf ook de kriebels", gaat Stekelenburg verder in het weekblad. "Dat is ook niet zo gek na zeven seizoenen bij de A-selectie. Al zit ik nog steeds prima bij Ajax, hoor. Als er niets leuks concreet wordt, is dat geen enkel probleem."

Vorig jaar verlengde de Steek zijn contract nog tot medio 2012. Dit vanwege familieomstandigheden en de ambitie om met Ajax kampioen te worden. "Maar we zitten nu in februari en het wordt al een moeilijk verhaal. Dat vind ik pijnlijk. Al heeft dat geen invloed op de buitenlandkriebels. Die zouden ook zijn opgekomen als we bovenaan hadden gestaan, denk ik."

Engeland, Spanje en Duitsland trekken de 26-jarige sluitpost het meest. Hij hoeft echter niet koste wat kost te vertrekken. "Ik moet wel toekomstperspectief zien. Ik ga niet ergens op de bank zitten, want dan loopt mijn interlandcarrière gevaar."