Fergie prefereert Europese primeur boven landstitel

Fergie prefereert Europese primeur boven landstitel

Gepubliceerd: donderdag 12 februari 2009 om 13:03do 12-02-2009 om 13:03

Afgelopen seizoen greep de Engelse landskampioen voor de tweede keer in de historie van de club de Champions League-titel door Chelsea in de finale na strafschoppen te verslaan. Dit seizoen wil Ferguson met zijn ploeg de eerste club worden die sinds de start van het toernooi in 1992 tweemaal op rij met de hoofdprijs aan de haal gaat.

Ondertussen zijn The Red Devils in eigen land in een spannende titelstrijd verwikkeld met Liverpool, Chelsea, Aston Villa en Arsenal. Mocht United er opnieuw in slagen het Premiership te winnen, betekent dit de achttiende landstitel in de historie van de club. Een evenaring van het aantal titels van aartsrivaal Liverpool.

"Wat prioriteit heeft? De Champions League", zegt Ferguson zonder te twijfelen in gesprek met Sky Sports. "Het is nog nooit een club gelukt om als titelverdediger opnieuw het toernooi te winnen. Dat is een interessante uitdaging voor ons."

De spannende titelrace in Engeland ten spijt, de voorkeur van de Schot is duidelijk. "Natuurlijk. Er is een grote kans om de achttiende landstitel te grijpen en daarmee op gelijke hoogte te komen met Liverpool, maar als ik naar onze Europese resultaten kijk, zie ik dat daar nog veel ruimte voor verbetering is", zegt de ambitieuze hoofdtrainer.

Lees meer over:Manchester United

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws