Van der Vaart wil zich overal laten zien

Van der Vaart wil zich overal laten zien

13-02-2009 01:45

In de oefeninterland tegen Tunesië kwam Van der Vaart na rust in het veld, waarna hij een prima indruk achterliet. "Ik was wel gebrand om iets te laten zien. Hopelijk helpt dit optreden mee om het beeld over mij wat te nuanceren. Dat beeld is dat ik bij Real Madrid niet speel en daardoor geen wedstrijdritme zou hebben, maar ik speel meer dan de mensen in Nederland nu denken."

De geruchten dat Van der Vaart bij Real op het tweede plan is beland en dat de club zelfs alweer van hem af zou willen worden stellig ontkend door Robert Geerlings, advocaat van de spelmaker. "Real heeft absoluut vertrouwen in Rafael. Dat wordt expliciet geuit in een aantal gesprekken dat er is geweest. En het is ook te zien op het veld. Voor alle duidelijkheid: Rafael heeft in alle wedstrijden die hij beschikbaar was, gespeeld. In het begin steeds in de basis, de laatste tijd veelal als invaller. Aan wedstrijdritme ontbreekt het hem dan ook niet."

Geerlings vervolgt: "Vorig weekeind startte hij in de basis en had hij zeker 90 minuten gespeeld als hij zelf niet uit voorzorg om een wissel had gevraagd. Trainer Ramos gebruikt hem ook in duels waarin het qua stand niet eens hoeft. Hij komt toch gewoon aan zijn minuten, en die situatie is dit seizoen nooit anders geweest. Dat onderscheid zou de bondscoach best mogen maken als hij de situatie van spelers vergelijkt", zo doelt de advocaat op Ryan Babel (Liverpool) en Klaas-Jan Huntelaar (Real Madrid), die tegen Tunesië eveneens op de bank begonnen omdat zij net als Van der Vaart niet zeker zijn van een basisstek bij hun club.

Het begrip 'wedstrijdritme' roept sowieso vraagtekens op bij Geerlings. "Overigens: wat is wedstrijdritme? Dirk Kuyt speelt vrijwel elke wedstrijd bij Liverpool, maar Huntelaar die niet veel speelt maakt in de tweede helft het doelpunt voor Oranje. Het gaat ook een beetje om vertrouwen in kwaliteiten."