Hiddink gaat voor de titel met Chelsea

Hiddink gaat voor de titel met Chelsea

13-02-2009 09:25

De Nederlander maakte donderdag kennis met de selectie waarmee hij de komende maanden succes moet boeken in de Pemier League. De bondscoach van Rusland is in Londen de opvolger van de eerder ontslagen Felipe Scolari.

De titel is niet onmogelijk volgens de succescoach. "Er is een verschil van tien punten maar er kan van alles gebeuren in de laatste fase van de competitie. Wat er na mei gebeurt is onduidelijk. Het is lastig om het team op gang te krijgen omdat in de Premier League elke wedstrijd een uitdaging is. De titel winnen zou een grootse prestatie zijn. We gaan er voor", aldus Hiddink tegenover de BBC.

Op de vraag of de Nederlander ook na mei aanblijft in Londen is Hiddink duidelijk. "Wat er na mei gebeurt, is helder. Het is moeilijk om beide banen te combineren. Ik heb mijn verplichtingen in Rusland", zegt de trainer, in wiens ogen het lastig is om beide jobs voor langere tijd te combineren.

"Nu is het mogelijk omdat we met Rusland nog meer één of twee duels spelen tot juni. Daarom heb ik besloten Chelsea te helpen. Nu kan het. Ik zal me volledig toewijden en met heel mijn hart proberen met Chelsea het seizoen mooi af te sluiten."