Teleurgestelde Van Gaal zag vooral veel strijd

Teleurgestelde Van Gaal zag vooral veel strijd

14-02-2009 22:55

Fabian Bijman
EINDHOVEN

Van Gaal zag zijn ploeg tegen PSV halverwege met een 0-2 voorsprong de kleedkamer opzoeken. Koud begonnen aan de tweede helft was het juist Danny Koevermans, de spits die Alkmaar twee seizoenen terug met een rotgevoel verliet, die de spanning terugbracht in het duel. Ook de gelijkmaker kwam van de voet van de PSV?er, die tegen AZ de geschorste Ola Toivonen verving.

"Ik heb veel strijd gezien. Beide ploegen hebben daar hun uiterste best voor gedaan", reageert Van Gaal na afloop. "Ik vind dat wij in de eerste helft de wedstrijd volledig onder controle hebben gehad. De treffers van AZ waren de enige wapenfeiten." Kort na rust bracht Koevermans PSV terug in de wedstrijd. Een smetje. Zeker omdat Van Gaal zijn spelers nog op het hart drukte de thuisploeg niet snel te laten scoren.

"Iedereen weet dat je PSV niet in de eerste minuut na rust moet laten scoren. Dan weet je dat je een moeilijke avond tegemoet gaat. De eerste twintig minuten in de tweede helft hebben we alleen maar achter PSV aan gelopen. Toch creëerde de ploeg geen kansen. De 2-2 kwam dan ook uit de lucht vallen want op dat moment hadden wij de wedstrijd weer onder controle."

Een gelijkspel was achteraf een teleurstellend resultaat, zo vond Van Gaal. "Teleurstellend dat je hier met 2-2 van het veld stapt. Maar ik denk dat het publiek heeft genoten van een duel op het scherpst van de snede"