Maertens: We moeten naar onszelf kijken

Maertens: "We moeten naar onszelf kijken"

16-02-2009 14:23

De verdediger vond de Heraclieden in de beginfase nog sterker. "Ik vind dat we de eerste twintig minuten vrij goed gevoetbald hebben. FC Groningen kwam daarna een beetje in de wedstrijd. Ze kregen kansen en scoorden twee keer. We hebben toen in de rust tegen elkaar gezegd dat we niet moesten opgeven en door moesten gaan. Dat hebben wij ook geprobeerd."

Over de tweede helft was de Belg wel te spreken, hoewel hij liever alles anders had gezien. "In de tweede helft zijn zij niet heel veel over de helft gekomen en dat is de verdienste van ons. Daarnaast kregen we wat kansen die er net niet in gingen. Daarmee heb je ook geen geluk. Maar uiteindelijk kopen we daar niks mee. Ik speel liever slecht en toch drie punten binnen halen dan dit."

Op de website van de Tukkers laat Maertens merken de toekomst met Heracles toch positief in te zien dankzij de wedstrijd tegen FC Groningen. "Het positieve is dat we gevoetbald hebben en getoond hebben dat we kunnen voetballen. We moeten zo doorgaan en naar onszelf kijken. Dan komen de punten wel."