Krul acht kans op competitiedebuut 'groter dan ooit'

Krul acht kans op competitiedebuut 'groter dan ooit'

20-02-2009 09:48

"Een vertrek van Harper lag meer voor de hand, maar ik ben blij dat mijn situatie verbeterd is", zo zegt Krul over zijn situatie tegenover OnsOranje.nl. "Er is ineens veel meer perspectief dan een aantal maanden geleden. Bij Carlisle United heb ik laten zien dat ik klaar ben voor het grote werk. Ik ben absoluut geen mindere keeper dan Harper, hoewel hij op dit moment de onbetwiste nummer één is. Bij een blessure of een rode kaart moet ik er staan."

De komende tijd houdt Krul zich dan ook niet meer bezig met een eventuele transfer. "Zaak is om eerst in de Premier League te blijven. Mocht er in de zomer niets interessants voorbijkomen, dan wil ik me in de voorbereiding op het nieuwe seizoen laten gelden. Ik ben hier natuurlijk niet naartoe gekomen om eeuwig op de bank of tribune te zitten. Newcastle blijft vertrouwen in me houden en dat is een goed teken. De kans op een competitiedebuut is in mijn ogen groter dan ooit."

De twintigjarige doelman geniet van de intensiteit van de club, maar wil graag zelf een grotere rol gaan spelen. "De grootte van Newcastle is gigantisch. Ik zat laatst op de bank in de derby tegen Sunderland en moest na vijf minuten warmlopen. Het geluid dat van de tribunes afdaalde, was echt onbeschrijflijk. Het deed pijn aan m?n oren. Elke fan herinnert mij nog altijd aan het UEFA Cup-duel met Palermo, van enkele jaren terug. Dat moet maar eens afgelopen zijn. Het wordt tijd voor een nieuw hoofdstuk."