KNVB-staf ontevreden over niveau scheidsrechters

KNVB-staf ontevreden over niveau scheidsrechters

20-02-2009 10:54

Eric Braamhaar, Dick van Egmond, Ben Haverkort en Jack van Hulten, vier grote namen in scheidsrechtersland, zullen hun beste beentje voor moeten zetten om het seizoen op positieve wijze af te sluiten. Dit is de uitkomst van een onderling overleg in de winterstop, waarbij het vijftienkoppige arbiterskorps geëvalueerd werd.

Dit overleg, onder leiding van coördinator en oud-scheidsrechter Jaap Uilenberg, had niet voor alle arbiters een positieve uitkomst. Zo zou Braamhaar 'moeilijk te coachen' zijn en tevens presteert hij in topduels 'net niet'.

Positieve uitzondering is Jan Wegereef (foto). De ervaren leidsman fluit volgens de KNVB-staf een 'topseizoen'. Over Ruud Bossen, Roelof Luinge, Björn Kuipers, Pieter Vink, Bas Nijhuis en Richard Liesveld is men in Zeist redelijk tevreden. Tom van Sichem, Kevin Blom, Pol van Boekel en Reinold Wiedemeijer kregen het stempel 'degelijk' toebedeeld.

De talentgroep, bestaande uit Mario Diks, Ed Janssen, Danny Makkelie, Raymond van Meenen, Michel Winter en Bas de Groot ontkwamen niet aan het oplettende oog van de staf. Ook voor hen wachtte in Zeist een strenge beoordeling.