Laatkomers Hoffenheim ontketenen dopingrel

Laatkomers Hoffenheim ontketenen dopingrel

24-02-2009 10:44

Hoffenheim-spelers Christoph Janker en Andreas Ibertsberger kwamen tien minuten te laat binnen bij de verplichte dopingcontrole na afloop van het gelijkspel, iets wat ten strengste verboden is. Mönchengladbach hoopt door protest aan te tekenen dat de remise wordt omgezet in een reglementaire overwinning.

In Duitsland is er geschokt gereageerd op het besluit van Mönchengladbach. Rudi Völler, technisch directeur van Bayer Leverkusen: "Het is een grap, echt een grap." Zijn collega van Hamburger SV, Dietmar Beiersdorfer, is het met hem eens. "Dit heeft niets te maken met solidariteit. Ze moeten gewoon tot een sportieve oplossing komen", zo citeert ARD.

Ook Ralf Rangnick (foto), behalve coach ook technisch directeur van Hoffenheim, heeft veel vertrouwen in een goede afloop. "Ik vind het niet meer dan normaal dat spelers eerst even een schoon shirt aan willen trekken voor ze zich bij de dopingcontrole melden." Overigens waren de uiteindelijke tests van Janker en Ibertsberger negatief, wat betekent dat er geen doping is aangetroffen in hun urine.