Cruijff: Feyenoord denkt te financieel

Cruijff: Feyenoord denkt te financieel

Gepubliceerd: maandag 2 maart 2009 om 14:53ma 02-03-2009 om 14:53

Cruijff vindt dat de Rotterdammers zich meer op voetbaltechnische zaken moeten richten. "Zo kan ik me nog herinneren, hoe Feyenoord een paar jaar geleden de jeugdopleiding ging inkrimpen. Het werd later weer wat bijgesteld, maar het zei wel iets over hoe er op dat moment binnen de club werd gedacht. Ik heb daar toen enkele kritische columns aan besteed, vooral vanwege het signaal dat daarmee werd afgegeven."

"Naast de aantasting van de opleiding werd eraan voorbijgegaan dat juist jeugdelftallen in de regio en ook daarbuiten enorme ambassadeurs voor je club kunnen zijn", vervolgt hij. "Met andere woorden, het was een indicatie dat het kader binnen de club te weinig vanuit een sportdenkwijze functioneerde."

"Hetzelfde gebeurde al jarenlang bij Valencia. Dat daarmee uiteindelijk veel te grote risico?s heeft genomen. Ze vragen me wel eens wat ik hiermee bedoel. Ik geef dan altijd een simpel voorbeeld. Wat voor een clubarts heb je liever bij je club, een dokter die in sport geïnteresseerd is of een sporter die dokter is geworden? Het lijkt hetzelfde, maar er zit een wereld van verschil tussen. Dat geldt dus ook voor de leiding van een club", aldus Cruijff in het ochtendblad.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws