Paulo Henrique leert van zijn fouten in het leven

Paulo Henrique leert van zijn fouten in het leven

04-03-2009 14:11

Tegen Willem II begon de Braziliaan voor het eerst sinds twee maanden in de basis. "Dat had ik niet verwacht. Maar ik had goed gespeeld tegen Jong PSV en scherp getraind", zegt Paulo Henrique in gesprek met het Friesch Dagbad. "Iedere speler maakt wel eens een mindere fase door en ik heb gewoon een dipje gehad. Maar nu voel ik me goed en ben ik scherp. Ik ben op een wat andere manier gaan spelen en daar is door de trainers ook flink op gehamerd. Maar ik heb er nu veel plezier in en ben goed in vorm."

"Mede dankzij de steun van God gaat het nu goed en ik hoop van waarde voor Heerenveen te kunnen zijn. Het gaat lekker, maar er ontbreekt nog wel wat aan. Het kan nog beter", zegt Henrique, die de eerste van de twee goals tegen PSV vierde met een V-gebaar. "De beelden werden uitgezonden in Brazilië en ik had wat verzoekjes gekregen van bekenden, om te laten zien dat ik aan hun denk. Maar de volgende keer ga ik het mijn teamgenoten vieren"

Inmiddels is de negentienjarige Henrique anderhalf jaar in Nederland en gaat het steeds beter. "Het was eerst wel even wennen. Je moet je eigen weg gaan en daar moet je oplossingen voor verzinnen", zegt de Braziliaan. Uitgaan hoort daar nu niet meer bij. "Je moet uitgaan als het kan. Ik heb van mijn fouten geleerd. Bovendien is mijn vriendin nu ook in Heerenveen, waardoor het allemaal wat anders is geworden."

Voorzitter Yme Kuiper heeft daarom ook begrip voor de situatie van de Zuid-Amerikaan. "Hij is op achttienjarige leeftijd aan de andere kant van de wereld neergeplant. Hij moet zich maar redden in een compleet nieuwe omgeving. Het is een aardige jongen, die goed in de groep ligt. Maar het is nog een kind, dat volwassen moet worden en daarin zullen we hem moeten begeleiden. Misschien moet je daar wel wat begrip voor hebben. En door schade en schande wordt men wijs"