Adelaar wil 'niet op twee gedachten hinken'

Adelaar wil 'niet op twee gedachten hinken'

04-03-2009 14:46

Na het 1-1 gelijkspel in de Eredivisie was Adelaar positief over het behaalde punt, hoewel er eigenlijk twee verloren waren. Met opzet, zo zegt hij tegenover Voetbal International. "Je zoekt altijd naar lichtpuntjes. In dit geval was dat onze speelwijze in de tweede helft en dan toch het punt, ondanks het feit dat het er twee te weinig waren."

Adelaar weet dat een zege heel erg goed was geweest in de strijd tegen degradatie, toch staat hij niet te lang stil bij de puntendeling. "We konden voor het eerst dit seizoen van die laatste plaats afkomen. Iedereen was enorm ontgoocheld. Maar het is de taak van de technische leiding het realisme overeind te houden en een positief gevoel uit te stralen."

Nu wacht donderdag het bekerduel met Roda JC. De competitie is van groot belang, maar voor Adelaar is het bekertoernooi ook iets om serieus te nemen. "Wij hebben geen ploeg die op twee gedachten kan hinken. Hoe vaak komt het voor dat Volendam zich kan plaatsen voor de halve finale? We zijn zo ver gekomen, dus het zou ongepast zijn te zeggen dat we deze wedstrijd misschien beter kunnen laten lopen omdat de competitie veel belangrijker is."