Rossen wil omhoog met FC Den Bosch

Rossen wil omhoog met FC Den Bosch

05-03-2009 13:39

De ambitieuze Bosschenaren maken een moeilijke fase door in de Jupiler League. Van de laatste vier duels werd er slechts één gewonnen. Onder meer de thuiswedstrijd tegen directe concurrent HFC Haarlem ging verloren voor de ploeg van trainer Jan van Grinsven, die gedurende het seizoen hoofdtrainer Theo Bos naar Vitesse zag vertrekken.

"We moeten alle zeilen bijzetten om de nacompetitie te halen. We staan nu op een tiende plek, zonder een periode op zak. Dat was vorig jaar wel anders", beseft ook Ivo Rossen in gesprek met VoetbalPrimeur. De middenvelder weet dat FC Den Bosch zich moet herpakken wil het deel uitmaken van het seizoenstoetje. "Want laten we eerlijk zijn; afgaande op de recente vorm hebben we niets te zoeken in de nacompetitie."

Hoewel Van Grinsven een lastige klus staat te wachten, grijpt Rossen zich vast aan het recente verleden. Afgelopen seizoen was het immers ADO Den Haag dat via een flinke omweg alsnog promotie naar de Eredivisie wist af te dwingen. "Het kan raar lopen. Kijk maar naar ADO Den Haag. Dat pakte geen periodetitel en belandde via een zesde plek in de nacompetitie", benadrukt de middenvelder het verrassingsaspect van de Jupiler League.

Over zijn eigen prestaties in Den Bosch is de oud-speler van FC Dordrecht, FC Zwolle en Go Ahead Eagles ook nog niet helemaal tevreden. "Ik begon afgelopen seizoen heel goed en maakte een sterk eerste half jaar door. Verschillende blessures gooiden toen echter roet in het eten", zegt Rossen, die onder meer te maken kreeg met een scheurtje in zijn meniscus. "Ik bleef sukkelen met pijntjes, waardoor mijn ontwikkeling wat werd afgeremd." Ondertussen is de middenvelder weer (bijna) terug op zijn oude fysieke niveau. Dat leverde hem dit seizoen tot nog toe vijftien optredens in de hoofdmacht van de Bosschenaren op.

Rossen, die in Den Bosch bezig is aan zijn tweede contractjaar, heeft een nieuwe aanbieding van de club reeds op zak. De 26-jarige Nijmegenaar kan in Brabant voor één seizoen bijtekenen. "Ik heb het hier goed naar mijn zin. Den Bosch is een mooie club en ik kan het goed vinden met de supporters. Ik verwacht dan ook dat we er wel uitkomen. Het gaat nog om een paar kleine dingetjes, maar dat is niet veel spannends."

De ambitieuze middenvelder heeft voor zichzelf zijn zinnen in de nabije toekomst gezet op de Eredivisie. "En het liefst bereik ik die met FC Den Bosch", geeft Rossen aan. "Ik wil ooit op het hoogste niveau gespeeld hebben. In een latere fase hoop ik ook nog eens in het buitenland te voetballen, maar dat is nog ver weg. Ik bekijk het van seizoen tot seizoen."