Platje loodst Volendam verrassend naar halve finale

05-03-2009 23:31

Volendam ligt Roda JC duidelijk niet. In de competitie gingen de Kerkradenaren eerder ook al onderuit. Dat Roda donderdag opnieuw verloor, had de club vooral aan zichzelf te danken. Het was in de eerste helft bij vlagen beschamend hoe de ploeg
van trainer Harm van Veldhoven zich in eigen huis voor de slechts 4200
toeschouwers presenteerde. Inspiratieloos en fout op fout stapelend bewogen de spelers zich over het doorweekte veld. Omdat ook Volendam niet bij machte was om aanvallend een vuist te maken, speelde het spel zich vooral op het middenveld af.

De enige echte kans voor rust was meteen raak. Uit een hoekschop van Dominique van Dijk kopte de lange verdediger Tim Bakens ongehinderd raak: 0-1. Roda JC probeerde
het enkele keren van afstand, maar de slappe pogingen brachten doelman
Jeroen Verhoeven niet in verlegenheid.

Na rust verhoogde Roda JC het tempo. Het leidde niet tot beter voetbal, maar wel tot meer beleving en kansen. Spits Yulu-Matondo bracht Roda JC tien minuten na
de hervatting op gelijke hoogte, miste vervolgens twee dotten van kansen en zag dat er uiteindelijk een verdediger voor nodig was om op voorsprong te komen. Davy de Fauw, terug na twee duels schorsing,
strafte een verdedigingsfout van Volendam eenvoudig af: 2-1.

De Limburgers kregen daarna uitgelezen kansen om het duel te beslissen,
maar faalden hopeloos. En opnieuw was de eerste de beste kans van Volendam raak. Invaller Melvin Platje mocht, weer uit een hoekschop, van dichtbij intikken: 2-2.

In een spannende slotfase kreeg Roda
JC dotten van kansen. Het leek soms moeilijker om te missen dan te scoren. Volendam bleef op de been en sloeg in de verlenging via opnieuw Platje op prachtige wijze toe: 2-3.