Maaskant roemt fantastische prestatie

Maaskant roemt fantastische prestatie

Gepubliceerd: vrijdag 6 maart 2009 om 00:57vr 06-03-2009 om 00:57

Fabian Bijman
ALKMAAR

Net als tijdens de eerste wedstrijd van het huidige seizoen stond er donderdagavond na negentig minuten spelen een 1-2 eindstand op het bord. "Een fantastisch prestatie om hier te winnen van de beste ploeg van Nederland", reageerde Maaskant na afloop van het duel. "Het was overleven in de laatste fase van het duel, maar we hebben knap stand gehouden."

Maaskant koos er in Alkmaar voor 'brutaal' te spelen. Die gok pakte goed uit, zag ook de oefenmeester. De trainer voelde zich gesterkt door de eerdere overwinning in het DSB Stadion, maar realiseerde zich ook dat voorafgaand aan het duel slechts weinigen zijn ploeg een kans gaven. "Als je tien mensen had gevraagd of wij hier een kans zouden hebben, hadden zij allen gezegd van niet", besefte Maaskant. Om het AZ lastig te maken wilden de Bredanaars de druk op het middenveld van AZ hoog houden. "In de eerste helft ging dat matig, namen we niet genoeg initiatief", vond Maaskant, die zijn ploeg na de vroege tegentreffer beter vond gaan spelen.

De goal van Moussa Dembélé deed de oefenmeester pijn. "Daar werd slecht verdedigd. Ik vind dat een ploeg als NAC met veel lengte achterin vanuit standaardsituaties geen tegentreffers mag incasseren", was de trainer duidelijk in zijn oordeel. "Na de tegentreffer kregen we iets meer controle over de wedstrijd. Dat heeft mijn ploeg goed opgepakt. De gelukkige gelijkmaker gaf ons zo?n enorme boost. We wisten dat AZ deze prijs graag wilde winnen. Dat AZ zou komen bij een gelijkspel, hadden we dan ook ingecalculeerd."

Een knap uitgevoerde counter bezorgde NAC tien minuten voor tijd de overwinning in Alkmaar. Daarmee plaatsen de Brabanders zich voor de derde keer in drie jaar tijd voor de halve finale van het bekertoernooi. "Fantastisch", glundert Maaskant. "Het is nu hopen op een thuiswedstrijd. Dat heeft deze club verdiend, na alle moeilijke uitduels van de voorgaande jaren. Het zou fantastisch zijn voor de club om eindelijk de bekerfinale eens te halen."

Lees meer over: NAC Breda

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws