Hiddink pleit voor technische hulpmiddelen

Hiddink pleit voor technische hulpmiddelen

Gepubliceerd: woensdag 11 maart 2009 om 10:14wo 11-03-2009 om 10:14

Didier Drogba maakte aan het einde van de eerste helft een glaszuiver doelpunt, maar volgens de scheidsrechter had de bal de lijn niet gepasseerd. Uit televisiebeelden blijkt dat Juventus-goalie Gianluigi Buffon de bal wel degelijk achter de lijn vast had. Tegenover De Telegraaf begint Hiddink zijn pleidooi.

"Nu is de technologie perfect, dus moet het worden gebruikt zodat een discussie of het doelpunt geldig was voortaan achterwege kan blijven", begint de oefenmeester. Hij wees er op dat hij in zijn tijd bij PSV hiertoe al eens had opgeroepen. "En dat was twintig jaar geleden." Collega-trainer Claudio Ranieri was het met Hiddink eens.

Hiddink noemde de plaatsing voor de kwartfinales terecht. Chelsea speelde in Italië met 2-2 gelijk, nadat het duel op Stamford Bridge met 1-0 was gewonnen. "Het doelpunt in de heenwedstrijd is beslissend geworden. Ik vind dat Chelsea de plaatsing heeft verdiend. Ik wil de spelers bovendien een groot compliment geven over de manier waarop we de wedstrijd in de tweede helft onder controle hadden", aldus Hiddink.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws